Hjelp med nettbank - Nettbank

Hopp til innhold

Nettbank Privat / Bedrift
AvtaleGiro / OCR
Betaling til utlandet
eFaktura
Kort
Kredittkort
Mobil
MobilBank
Nettbank
SMS bank
SMS-varsling
Telebank

Hjelp med nettbank 

  

Fødselsnummer
Dette er første steg i påloggingsrutinen. Her må du taste inn ditt fødselsnummer (11 siffer sammenhengene). Klikk OK for å gå til neste bilde.

Avtaleinngåelse med BankID personsertifikat eller BankID ansattsertifikat
Alle som vil benytte NettBank må godta avtalevilkårene for BankID første gangen de bruker den nye sikkerhetsløsningen. Etter å ha tastet inn fødselsnummeret ditt, kommer du til siden hvor du må inngå avtalen om BankID.

Avtalevilkårene må leses, og for å komme inn på NettBank må du markere: "Jeg har lest teksten og aksepterer avtalevilkårene". Når du klikker "Inngå avtale" har du akseptert å ta i bruk BankID og er klar til å benytte NettBanken.

Passord
Passord er de 8 små bokstavene du har mottatt i et brev i posten. Passordet skal brukes både ved avtaleinngåelse og ved første gangs pålogging. Første gang du logger deg på med BankID blir du bedt om å endre passordet etter å ha klikket "OK".

Du kan også endre ditt personlige passord senere ved å klikke på knappen "Endre passord". Ditt personlige passord er statisk, dvs. at det er det samme hver gang du bruker din BankID inntil du velger å endre dette. Passordet må bestå av minst 6 tegn (bokstaver og/eller tall) og kan ikke inneholde særnorske tegn (æ, ø, å).

Sikkerhetskode
Dette er koden som ditt elektroniske sikkerhetskort genererer når du trykker på den lyse knappen. Koden vil være gyldig i et gitt tidsintervall, før en ny kode blir generert. Denne koden består av 6 siffer.


Feilmelding ved innlogging:
Feil data er tastet inn: Sjekk at du holder den hvite tasten på sikkerhetskortet mot venstre. Det er kun tall som skal vises i displayet.

NB: Dersom det er første gangen du benytter BankID må du først inngå avtale om bruk av BankID, klikk på knappen "Avtaleinngåelse" nederst på siden. Klikk "OK", og du får informasjon om når din BankID sist er brukt og er nå logget på i NettBanken.

Sertifikat (i Windows XP) Velg "Always" for å gå videre.
Sertifikat (i annet enn Windows XP) Merk av i "Always trust…" og klikk "OK" for å gå videre.

Java
BankID krever at det er installert en Javaklient på datamaskinen man skal logge seg på med. De aller fleste nyere maskiner leveres med dette programmet ferdig installert. En del maskiner med eldre programvare har ikke dette som standard, og man må laste ned dette programmet fra Internett.

Hvis du ikke ser dialogvinduet der du skal taste inn sikkerhetskode og passord ved innlogging, trenger du en ny versjon av Java. På Internet Explorer 6.0 og senere skal du få spørsmål om du vil hente ned Java automatisk. Dersom du ikke får spørsmål om dette, kan du hente ned Java gratis ved å klikke her.

Automatisk nedlasting av Java
Svar "Ja" for å laste ned programmet. 

Hvis du har Windows XP med ServicePack 2… …og bruker Internet Explorer, vil infolinjen i toppen av nettleseren vises. Du må klikke på den og godta ActiveX-kontroll: Java Plugin.

Dersom du får beskjed om å prøve på nytt, klikk "Prøv på nytt". Du vil få en sikkerhetsadvarsel. Velg "Installer" på denne.

Etter å ha trykket på "Ja" ("Installer" dersom du har SP2), vil den begynne å laste ned. Etter en stund får du opp et vindu med lisensavtalen. For å gå videre her, må du trykke på "I accept the terms in the license agreement ". Deretter kan du trykke på "Next > " knappen.

Når du har trykket "Next >" vil du få frem et nytt bilde som ber deg velge hvilken type du skal installere. Her anbefaler vi "Typical" da dette krever mindre innstillinger fra din side. Trykk på "Next > " for å fortsette installasjonen.

Installasjonsprogrammet vil nå starte å installere Java. Dette kan ta noen minutter. Når det er ferdig, må du trykke "Finish".

Dersom du får beskjed om at du må restarte datamaskinen for at programmet skal virke, må du velge "Ja" på dette.

– Det kommer kun opp en grå rute
Java er problemet. Om du allerede har Java fjerne Java fra maskinen og laste det ned igjen. Vær oppmerksom på at dersom du bruker en PC/Mac på jobb, kan det hende at du ikke har tilgang til å gjøre dette.

Java fjernes ved å gå på "Innstillinger/Kontrollpanel" – "Legg til /fjern programmer" – Merk "Java Runtime Environment" og fjern. Ny Java-versjon finnes på www.java.com, og der velger du "Manual download". Her opplever vi at "Offline Installation" fungerer best.

Mange maskiner må restartes etter nedlastning for å aktivisere Java. På noen maskiner (eks XP), må Java aktiviseres før det fungerer, selv om det allerede ligger på maskinen. Dette gjøres ved å gå på "Start" – "Kontrollpanel" – "Legg til /fjern programmer" – merk "Java Runtime Environment" – Trykk "Endre" og gå så videre.

Hva slags operativsystem, nettleser og Java-versjon kan jeg bruke?
Dersom du lurer på hva slags operativsystem, nettleser og Java-versjon du har, kan du gå til "Krav til NettBank" på bankens hjemmeside.

Avtalevilkår BankID:
Avtale personsertifikat
Avtale ansattsertifikat

Vising av avtale gjøres i PDF format og krever at Adobe Reader er installert. For å laste ned Adobe Reader gratis, klikk her.